U bent welkom in De Buitenwacht

De Buitenwacht is een intercultureel en interreligieus centrum in Krispijn in Dordrecht. In De Buitenwacht is het mogelijk elkaar te ontmoeten, initiatieven te ontplooien en te zoeken naar manieren om met elkaar in dialoog te blijven vanuit ieders eigenheid. De Buitenwacht steunt mensen in het (weer) deelnemen aan de samenleving.

 

Actueel nieuws

Wij verzorgen elk jaar de Fietsvierdaagse in en rond Dordrecht. 

Rond Uit Dordrecht is meer dan alleen fietsen.
Tijdens het evenement kunnen deelnemers op vertoon van hun deelnemerskaart met korting aan enkele andere activiteiten deelnemen en musea bezoeken.

Ook dit jaar verzorgen we weer een fietsvierdaagse. En voor mensen met een vrijwilligerspas is er weer de mogelijkheid om korting te krijgen. (hoe? Lees verder.)

 

Dit jaar is de korting € 2,50 op het inschrijfbedrag. https://www.ronduitdordrecht.nl/inschrijven-2023/ de kortingscode die moet worden benut is Buiten23

Daarnaast is er altijd weer plek voor vrijwilligers. https://www.ronduitdordrecht.nl/over-ons/vrijwilligersvacatures/

 

In 2013 is Rond Uit Dordrecht gestart. Een aantal mensen uit de Drechtsteden trof elkaar en heeft met de kennis, het netwerk met de wil om die kennis ook te gaan gebruiken en uitbreiden. Dat heeft zich in de loop der jaren ontwikkelt tot en kwalitatief mooi evenement. De organisatie heeft als uitgangspunten bijvoorbeeld duurzaamheid hoog in haar vaandel staan. Wat is er immers een duurzamere vakantie dan een fietsvierdaagse.

De financiering van alle activiteiten gebeurt geheel uit eigen middelen. Alleen in het eerste jaar is een startsubsidie van € 2.500 ontvangen van de Rabobank Drechtsteden. Jaarlijks doen 20 tot 30 vrijwilligers mee met de voorbereiding van het evenement. Routes en nieuwe locaties ontdekken, routes testen, uitpijlen, een mooie gids maken, de website onderhouden en veel plezier hebben.