Themapark ARCHEON

BELEEF DE GESCHIEDENIS VAN NEDERLAND

 

Reis door de tijdperken
Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek Archeologiehuis Zuid-Holland en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was.

Prehistorie

Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.


Romeinse tijd

In de Romeinse stad Trajectum ad Rhenum bezoek je het badhuis en geniet je van de Romeinse massage. Snuffel mee in de geurige kruidentuin en kom chillen in het Triclinium. Geniet van de Tempel ceremonie, maak je eigen Romeinse fibula en marcheer mee met de Romeinse legionairs.


Middeleeuwen
In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de bakker en de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten en boogschieten.


Onvergetelijk dagje uit
Maak je dagje uit onvergetelijk met een van onze arrangementen, dineer in Pannenkoekenhuis het Klooster of geniet van Pizza & Pollo in de Romeinse Herberg.

archeon2

Museum

Stap midden in de oudste geschiedenis van Nederland en ontdek hoe het toen echt was. Zwerf door de prehistorie! Kom héél dichtbij de Romeinen! Duik in de middeleeuwen!

Het museumpark staat vol met de mooiste reconstructies van gebouwen en huisraad, op basis van archeologie.
En… ontdek in Archeologiehuis Zuid-Holland de echte vondsten.

 

Route en contact

Bezoekadres Archeon
Archeonlaan 1 , 2408ZB , Alphen aan den Rijn

Postadres Archeon
Postbus 600, 2400 AP, Alphen aan den Rijn

T. 0172-447 744
E.

KVK: Rijnland nr. 28074347

Met het openbaar vervoer
Het is mogelijk om met de trein naar Archeon te gaan, je stapt uit op station Alphen aan den Rijn. Vanaf station Alphen aan den Rijn is het lopend ongeveer 15 à 20 minuten. Zodra je op het station bent aangekomen loop je richting Kerk en Zanen. De looproute wordt onderweg met Archeon-borden aangegeven.

Met de bus vanaf het station kan je met arriva lijn 3 of lijn 4, uitstappen op halte Archeonlaan.

 

Adembenemende locaties

Archeon heeft diverse unieke locaties om uw evenement net dat beetje extra te geven! Variërend van een gezellig diner met de familie en vrienden tot een spetterend feest met honderden gasten.

Elk evenement een success


Of u nu een ondernemerslunch met 120 gasten wilt organiseren, een bedrijfsfamiliedag voor al uw collega's en gezinnen of een gezellige kerst- of nieuwjaarsborrel, bij ons krijgt u de ruimte!

 

Openingstijden

Openingsdagen en tijden 31 augustus t/m 30 oktober 2022
Op donderdag en vrijdag is het druk met schoolreizen met uitzondering van de herfstvakantie.

Woensdag, zaterdag en zondag 10:00-17:00
Donderdag en vrijdag 10:00-16:00
Feestdagen en vakanties* 10:00-17:00

Weekendopening 5 november 2022 t/m 26 maart 2023

Zaterdag en zondag 11:00-17:00
Feestdagen en vakanties* 10:00-17:00
*voor openingendagen tijdens de vakantie klik hier

Protocol 'Samen een veilig bezoek aan Archeon'
Het aanmelden van uw bezoek stellen wij zeer op prijs! Zo kunnen wij de bezoekersstromen goed regelen.
Alle andere maatregelingen zijn niet meer van toepassing.

Voor groepen, scholen, feesten, huwelijken, bijeenkomsten of vergaderingen zijn wij altijd geopend! Informeer naar onze vele mogelijkheden en reserveer.