Op 19 november wordt in De Buitenwacht de Internationale Dag gevierd van 13.00 tot 18.00 uur. Het feest staat in een traditie van ruim 20 jaar en ook dit jaar is er een podiumprogramma waar feestelijke optredens zijn te zien uit enkele verschillende culturen die de stad rijk is. Het publiek wordt bij enkele optredens uitgenodigd om mee te doen. Het thema van het feest is kleurrijk samen, omdat we met al onze verschillen er iets heel moois van gaan maken.

In het programma hebben we in ieder geval optredens van de brassband CEB, djembe, Hindoestaanse Baitak Gana, een Hindoestaanse modeshow, een Afrikaanse dansworkshop, kindertheaterwerkplaats, wereldpercussie en een paar koren. We zijn nog bezig met het werven van artiesten en het vaststellen van het definitieve programma.

Een belangrijk doorlopend onderdeel van het programma is dat we buurtbewoners vragen om hapjes te maken die gangbaar zijn in hun eigen cultuur, die we dan aan onze bezoekers aanbieden. Dit jaar hebben we medewerking van bezoekers uit de Somalische, Hindoestaanse, Burundese, Marokkaanse, Syrische en Nederlandse hoek om hier gestalte aan te geven.

Er staat een mooie impressie op youtube van de Internationale dag van 2015.
https://www.youtube.com/watch?v=iK0EEL9Rix0

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Els Hauser 078-6131359

afiiche internationale dag 2017