maart 2021 - Het ventilatiesysteem van De Buitenwacht werd in 2004 geïnstalleerd. Het systeem heeft altijd goed gewerkt maar zoals iedere installatie in een gebouw had dit ook onderhoud nodig. Corona was een directe aanleiding om de installatie schoon te maken want verse, schone lucht is enorm belangrijk.
Joop Mikx en Ger Wark zijn aan de slag gegaan om een bedrijf te zoeken die de schoonmaak van ons systeem zou kunnen doen. Met vrijwilligers zijn alle behuizingen rond de ventilatiebuizen open gemaakt op de bovenverdieping. Een vies en stoffig werkje maar met elkaar is het gelukt. Daarna kon het schoonmaakbedrijf aan de gang en alle ventilatiebuizen zijn schoongemaakt en de filters vervangen.

Schoonmaak bleek hoog nodig want de filters waren zwart van de viezigheid en in de ventilatiekanalen zat de nodige smurrie. Met een paar man zijn de omkastingen weer dicht gemaakt. Ger en Joop hebben het systeem weer getest op functioneren en het systeem doet het weer top en kan weer jaren vooruit. We hebben nu overal in het systeem toegangsluiken voor onderhoud laten aanbrengen zodat toekomstig onderhoud eenvoudiger en regelmatiger kan plaatsvinden.
Joop, Ger en alle andere vrijwilligers die mee hebben gewerkt, hartelijk dank! We zitten er weer coronaproof bij nu ons systeem 15x per uur alle lucht in de grote zaal weer ververst.