Enige maanden geleden vond er een gesprek plaats tussen de Buitenwacht(Riet Duykers), het NIVON (Marijke Alvarez) en Jos Vervoort en Maria Visser, betrokken bij beide.

 Het was een oriënterend gesprek om te kijken naar mogelijkheden voor een vorm van samenwerking, die recht doet aan de inzet van beide organisaties.

 Stichting De Buitenwacht heeft  de volgende speerpunten: - het voorkomen en  bestrijden van eenzaamheid - het bevorderen van financiële redzaamheid -  het bestrijden van armoede.

 Het NIVON is een vereniging van mensen, die met elkaar en voor elkaar werken aan een samenleving, die eerlijk is en groen.

 Beide organisaties zien het belang van verdere samenwerking. Zowel de Buitenwacht als het NIVON werken in de plaatselijke samenleving en maken gebruik van vrijwilligers. Een eerste oriëntatie laat zien dat we de volgende activiteiten kunnen delen:  wandelen in de omgeving, handenarbeid activiteiten, gespreksavonden organiseren rondom een actueel onderwerp e.d.

Maria en Jos zijn recent op bezoek geweest bij NIVON Rotterdam. Men heeft daar een uitgebreide collectie films waar wij tegen beperkte kosten gebruik van mogen maken

In Rotterdam hebben ze ons geënthousiasmeerd en wij hopen dat enthousiasme op jullie over te kunnen brengen.

In deze nieuwsbrief willen we de belangstelling peilen voor het organiseren van filmavonden en wij zoeken enthousiaste mensen die met ons dit verder willen oppakken en organiseren.

Je kunt bij Jos Vervoort laten weten of je mee wilt doen. Hij is op maandag in de Buitenwacht.