Terugblik Sociaal Offensief 17 oktober 2017

Op de Internationale Dag van De Armoede heeft het Platform tegen Armoede Drechtsteden en de Buitenwacht voor de derde keer een bijeenkomst georganiseerd waar politici, bewoners en professionals met elkaar in gesprek gingen over de voortgang van de 18-puntenlijst die eerder werd vastgesteld.

Uitwisseling lokale platforms tegen armoede uit diverse gemeenten in de Drechtsteden

In de diverse gemeenten hebben verschillende organisaties en gemeenten lokale platforms opgericht om de armoede in de gemeente op te pakken. De middag zijn de ervaringen uitgewisseld en gedeeld. Aan het einde van de middag zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Bij regionale ontwikkelingen en onderwerpen gezamenlijk optrekken. Het Platform tegen Armoede Drechtsteden is hiertoe het aangewezen samenwerkingsverband en zal dit initiĆ«ren.
  • Kennisuitwisseling van de lokale ontwikkelingen en activiteiten. De vertegenwoordigers vinden het zinvol om een aantal keren per jaar bij elkaar te komen om dit met elkaar te
  • delen.

Avondprogramma:

Sociale Dienst is druk bezig met het onderwerp klantbejegening en dienstverlening. Mark Rothuizen gaf een toelichting op de nieuwe dienstverlening en uitstraling.

Daarna zijn twee actiepunten van het Platform tegen Armoede Drechtsteden besproken:

  • Welke mogelijkheden zien we voor een ombudsvrouw voor de Drechtsteden?
  • Drechtstedenpas: biedt de Drechtstedenpas de mogelijkheid om aan sociaal culturele activiteiten mee te doen voor mensen met een smalle beurs?

De aanwezige politieke partijen gaven een toelichting over armoede wat in verkiezingsprogramma komt te staan en de wethouder Peter Heijkoop heeft de avond afgesloten met informatie over het ontwikkelen van een armoedeplan voor de gemeente Dordrecht. We zijn benieuwd of de Dordtpas en/of Ombudsvrouw meegenomen worden in dit plan.

De opzet van deze bijeenkomst: in gesprek met politici, bewoners en professionals wordt door de aanwezigen erg gewaardeerd en gaan hiermee door.

Volgende bijeenkomst:

21 februari: Wat doen de politieke partijen in Dordrecht aan armoede?

Reserveer alvast datum in uw agenda. Op de website www.platformtegenarmoede.nl  en twitter zal programma  bekend worden gemaakt.