Buitenwachttraditie op de derde zondag van november. 

Elk jaar in november organiseert stichting De Buitenwacht in de Bosboom Toussaintsstraat een Internationale Dag. Op deze dag proberen zij zoveel mogelijk verschillende culturen te laten zien en deze culturen te laten kennismaken met elkaar en de bezoekers aan deze Internationale dag.

Zondag 20 november stond er dan ook een keur van prachtige artiesten op het programma om dit feest weer tot een onvergetelijk evenement te maken. Als in een goede traditie trapte de bekende Caribbean Energy Brassband om 13.00 uur af met een rondje door de wijk. Hun vrolijke ritmes riep iedereen op om naar het feest te komen. En ondanks het stormachtige weer wisten veel mensen het feest goed te vinden.

Vervolgens kon het publiek  deze middag genieten van kinderdansgroep Diversity Crew, de liedjeszingers van Hoppa Hoppa Tralala, karaoke van Klara & Els, en

het zangkoor Melange Rood. Mama Judith bracht ons daarna een schitterend verhaal over het ontstaan van de wereld zoals dat bij elk kampvuur wordt verteld in Kameroen en natuurlijk liet ook de jeugd zich niet onbetuigd gezien de optredens van rappers Beat the Macho en Monaco & friend en een Pools singersongwriters duo.

De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van, bekend tot ver binnen en buiten Dordrecht, het Officieel Ukulele Ochestra Dordrecht(OUD). Haar energieke en enthousiaste optreden liet een ieder die er was nog een laatste keer meezingen en dansen op tijdloze popklassiekers!

De foto's van deze dag zijn hier

afiiche internationale dag 2016161114 mmv