buurtsafari
Burendag 2016 Gezelligheid en leuke activiteiten in Krispijn

Op zaterdag 24 september a.s. worden er op burendag in Krispijn veel leuke activiteiten georganiseerd. Het vindt allemaal plaats op verschillende locaties en verschillende tijden zodat buren op loopafstand leuke dingen kunnen kiezen om te bezoeken. Je kunt een dagje op buursafari door Krispijn ofwel bij buren kijken, meedoen, eten en gewoon een hele gezellige dag hebben.

Programma:
1. Start buurtsafari bij LETS Ruilwinkel, J.J.A. Goeverneurstraat 98. Van 9:30 – 12:00 uur
Om 10:00 uur bijt wethouder Karin Lambrechts de spits af met een kort openingswoordje over burendag in Krispijn.
En dan: ‘Gluren bij de buren’, een interactieve theatervoorstelling over en voor buren waarbij het publiek zal worden ingeschakeld om herkenbare/dagelijkse problemen met elkaar op te lossen.
Uiteraard is er ook koffie, thee en een bekertje ranja voor de kinderen. Ook zullen nog lekkere pannenkoekjes worden gebakken.
Verder is er nog knutselen voor de kinderen. Zij maken bloemen om cadeau te geven aan buren die zij leuk vinden, tegenkomen of gewoon in de bloemetjes willen zetten vandaag.

2. 2e pleisterplaats buurtsafari De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67. Van 12.30 – 16:00 uur
Hier zullen diverse muziek- en dansworkshops, Djembée - hiphop – buikdans – Jai ho, worden gedaan. De citytrainers bieden een bootcamp aan. Last but not least presenteert de Buitenwacht vandaag haar nieuwe website.
Uiteraard ontbreken ook hier de lekkere hapjes en versnaperingen niet.

3. Pleisterplaats Groeituinen Halte Patersweg, Patersweg 53. Van 16:15 tot 19:00 uur
Op deze pleisterplaats wordt de BBQ aangestoken en kan lekker worden gegeten met producten uit de eigen tuin en uit die van de buren natuurlijk. Dit alles aangevuld met spullen van de slager, Lekkere Hindoestaanse bijgerechten en-zo-voorts. Dit wil je niet missen!!

De samenwerkende organisaties hanteren het motte ‘helpen bij de buren’. Hun vrijwilligers werken op verschillende pleisterplaatsen (bij de buren) samen om Burendag te laten slagen. Zij zijn van LETS Ruilwinkel Dordrecht, de Buitenwacht, Groeituinen, Buurtcirkel en Gemiva. Andere buren die willen helpen zijn uiteraard van harte welkom! Zij kunnen zich aanmelden bij de genoemde locaties.