Vrijheidsbuffet

Vrijheid voor iedereen: dichtbij en veraf. Overal in het land wordt op 5 mei een vrijheidsmaaltijd georganiseerd. Ook De Buitenwacht doet mee met een wijkcafé gedeelde waarden en intercultureel buffet. Voorafgaand aan het intercultureel buffet organiseert Pro Demos een gesprek over gedeelde waarde. Let op de posters en aanmelden bij Sharmila van De Buitenwacht. Er kunnen maximaal 60 mensen aan deelnemen. Deelname is gratis.


In Nederland zijn de woorden ‘vrijheid’, ‘gelijkwaardigheid’ en ‘solidariteit’ heel belangrijk. Toch staan we steeds vaker tegenover elkaar, zijn we het niet met elkaar eens en lijkt het alsof er steeds minder goed naar elkaar geluisterd wordt.
Voorafgaand aan het intercultureel buffet organiseert Pro Demos een gesprek over gedeelde waarde. We gaan daarin op zoek naar wat ons bindt en welke waarden we samen delen. Want wat betekent ‘vrijheid’ eigenlijk? We hebben recht op vrijheid van meningsuiting, maar betekent dit ook dat je alles maar moet zeggen? Is jouw vrijheid hetzelfde als de vrijheid van de ander? Kunnen we daar samen iets aan doen? Door met elkaar over deze vragen te praten, kunnen we de afstand tussen onszelf en anderen verkleinen.
Daarna wordt er een intercultureel buffet aangeboden met hapjes uit verschillende landen waaronder Syrië, Marokko, India, Suriname en Nederland.
Afgesloten wordt met een optreden van de Syrische band.
We zijn nog bezig met het programma en voorlopig ziet er het zo uit:


13.30 uur: opening en welkom
13.45 uur: Wijkcafé gedeelde waarden door Pro Demos
15.30 uur: Onderonsje, napraten onder het genot van iets lekkers
17.00 uur: Start van intercultureel buffet
19.30 uur: Optreden Syrische band waarbij natuurlijk gedanst wordt