programma kerstinstuif

Kerst 2017 bij De Buitenwacht

De traditionele kerstviering op kerstavond (24 december) stopt in de Buitenwacht in Oud-Krispijn. Er bleek geen draagvlak meer voor te zijn. De traditie van 35 jaar wordt vervangen door een familie-instuif op eerste kerstdag van 14 tot 20 uur. Aandacht voor elkaar zal een sleutelwoord zijn in het nieuwe programma. Dit besluit heeft de stichting de Buitenwacht genomen om zich aan te passen aan de verdere ontwikkeling van de bijzondere formule van De Buitenwacht als inspiratieplek voor solidariteit.
In het verleden waren theologen aan het centrum verbonden, maar die tijd is voorbij. Daarom zijn de bakens verzet, alhoewel De Buitenwacht een centrum wil blijven voor Krispijn en daar buiten waar mensen in hun kracht kunnen komen. “De Buitenwacht is een centrum voor Ontmoeting, Ontwikkeling, Opkomen voor jezelf en de ander. We organiseren ook activiteiten rond zingeving in de wijk Oud Krispijn en ver daarbuiten. Dagelijks zijn er vele vrijwilligers actief om in deze huiskamer van de buurt koffie en thee te schenken en praktische hulp te bieden met instanties en formulieren. Daarbij hebben we nog tal van andere activiteiten, kosteloos of tegen een kleine bijdrage, toegankelijk voor iedereen en gericht op ontmoeting of ontwikkeling.", aldus De Buitenwacht in een korte beschrijving van de eigen plaats in de stad.
Dit jaar gaat het anders. We gaan op zoek naar een nieuwe invulling van kerst die past bij deze tijd en bij onze ontwikkeling als stichting.
In plaats daarvan zijn we op eerste kerstdag open van 14.00 tot 20.00 uur voor een familie instuif. We willen een genoeglijke dag neerzetten voor iedereen die op zoek is naar een breder gezelschap met de kerst (niet “gaan we naar jouw ouders of de mijne?” maar, “waar nemen we ze mee naartoe?”)
De dag draait om de aandacht voor elkaar in de vorm van een familiesfeer, met leuke kinderactiviteiten, gezelschapsspellen, hier en daar live muziek en/of een gelegenheidskoor.
De zingeving zal op deze dag niet ontbreken voor wie daar behoefte aan heeft. Ook wordt er voor een maaltijd gezorgd.

Iedereen die familie, vrienden, iets lekkers of zichzelf meebrengt is welkom op deze instuif. Wanneer je een bijdrage wilt leveren aan het programma (en dat kan echt van alles zijn) of aan de voorkomende werkzaamheden op deze dag dan kan je dit van tevoren melden bij Els Hauser, werkzaam op het kantoor van De Buitenwacht.