U bent welkom in De Buitenwacht

De Buitenwacht is een intercultureel en interreligieus centrum in Krispijn in Dordrecht. In De Buitenwacht is het mogelijk elkaar te ontmoeten, initiatieven te ontplooien en te zoeken naar manieren om met elkaar in dialoog te blijven vanuit ieders eigenheid. De Buitenwacht steunt mensen in het (weer) deelnemen aan de samenleving.

 

Actueel nieuws

Het zal je gebeuren, je leven lang is er goed voor je gekookt en ineens moet je het zelf doen, maar je hebt van je leven nog geen ei gebakken. Dagelijks uit eten wordt ook een dure en/of ongezonde grap.

Het is nu mogelijk om te leren koken onder leiding van een ervaren kok die stap voor stap laat zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om voor jezelf een redelijk geprijsde smakelijke maaltijd op tafel te zetten.

Behalve het bereiden van het eten zal er ook aandacht zijn voor aspecten zoals veiligheid en hygiëne.

Afgelopen najaar is deze cursus al een keer gegeven en daar heeft één van de cursisten een prachtig naslagwerk van gemaakt met veel foto’s en recepten. De Stichting Drechtstadboer en Steven hebben elkaar ook gevonden en daarmee wordt de cursus verrijkt doordat we bewust gaan koken met lokale ingrediënten van het seizoen. Wie graag wil proeven maar niet in de gelegenheid is om mee te koken, kan tegen een vergoeding van € 7,50 aanschuiven aan tafel.

Vanaf april zijn er workshops te volgen, op dinsdag 11 april van 15.30 tot 19.00 uur (inclusief voorbereiding, samen eten en opruimen)

Maximaal aantal deelnemers: 8, van tevoren aanmelden want vol is vol
bijdrage per persoon per keer: Voor de deelnemers aan de workshop, die delen in materiaalkosten en gebruik van de keuken. Tussen de € 4,- en € 7,50
leiding: Steven de Waal